Paikkoja tuli, maaleja ei

23.8.2019

Pallo-Iirot joutui nöyrtymään SalPan vieraana, kun kotijoukkue piti pisteet itsellään 2-0 (1-0) -lukemin.

Raumalaiset aloittivat pelin hyvin ja pallonhallinta oli selkeästi vierasjoukkueen. Ottelua oli takana 13 minuuttia kun Pallo-Iiroille pilkku, ja loistava tilaisuus mennä johtoon. Eetu Kaipion yrityksen onnistui kuitenkin Salpan maalivahti Joni Rahila torjumaan.

Vähän ennen puolen tunnin täyttymistä vihellettiin pilkku toisessa päässä. Eikä toista torjuttua pilkkua Salon illassa nähty, vaan Lucas Gabrielsson laittoi pallon maaliin ja kotijoukkueen 1-0 -johtoon.

Nelisen minuuttia SalPan maalista avautui raumalaisille paikka tasoittaa ottelu, mutta Waltteri Riihimäen yritys kumahti tolppaan.

Vaikka kotijokkue sai ottelun edetessä pelistä paremmin kiinni, oli Iiroilla ensimmäisen puoliajan aikana reilusti hyviä tilanteita maalintekoon. Tauolle mentiin kuitenkin SalPan johdossa.

- Olimme ensimmäisen puoliajan loistavia. Loimme paljon tilanteita ja olisimme ansainneet maalin tai pari. Uskon myös, että jos olisimme saaneet pilkusta maalin, vastustajan pilkkua ei olisi välttämättä tullut, päävalmentaja Scott Green harmittelee.

"Olisimme ansainneet enemmän"

Toinen jakso tarjosi kolhuja ja osumia puolin ja toisin. Raumalaiset eivät saaneet enää samanlaista hallintaa aikaan, mitä ensimmäisellä puoliajalla nähtiin.

60 minuutin jälkeen nähtiin SalPalta todella hyvä yritys, johon Henri Saariselta tärkeä torjunta.

Parikymmentä minuuttia tilanteen jälkeen käytiin tasaista vääntämistä molemmin puolin. Kotijoukkue sai kuitenkin iskettyä pallon toistamiseen maaliin Niko Leskelän toimesta, kun ottelua oli 82 minuuttia pelattuna.

Maalin jälkeen SalPan hyökkäys vyöryi kerta toisensa jälkeen raumalaisten alueelle vaarallisen näköisesti. Kolmatta maalia ei kotijoukkue kuitenkaan saanut tehtyä.

Pallo-Iirojen paras tilanne syntyi, kun Aleksi Leppänen syötti pallon Emenikelle aivan maalin eteen. Kavennus jäi kuitenkin syntymättä ja ottelu päättyi kotijoukkueen 2-0 -voittoon.

- Olisimme ansainneet tänään enemmän. Turhauttaa ja on pettynyt olo, kun on tilanteita, mutta maaleja ei vain synny. Pitää kuitenkin olla tyytyväinen siihen, että saimme noin paljon paikkoja luotua. Ensimmäisen puoliajan onnistuneesta pelistä on hyvä ammentaa jatkossa, Green toteaa.

- Krediitit toki myös vastustajalle, he pelasivat energisesti.

Raumalaiset ovat hävinneet nyt kolme ottelua putkeen. Sitä putkea lähdetään katkaisemaan ensi lauantaina, kun Ilves 2 saapuu Äijänsuolle.