Lämpömittarissa ja tulostaululla samat numerot, 3 ja 0

26.7.2019

Pallo-Iirot onnistui palaamaan takaisin voittokantaan kaadettuaan Tampere Unitedin Pitsiyön spesiaalissa 3-0 (1-0). Samassa molemmille brittipelaajille kauden avausmaalit.

Lämpömittarin lukema näytti 30 astetta, kun Rauman perjantai-illassa Pitsiyön spesiaalin merkeissä kohtasivat Pallo-Iirot ja TamU. Kauden aiemman kohtaamisen veivat sinikeltaiset Tamperella 2-0 ja tällä kertaa iskettiin vielä maali enemmän.

Pitsiyön spesiaalista oli paikalle saapunut nauttimaan hienot 847 katsojaa. Myös TamU oli saanut omia kannattajiaan matkaan ja joukkue saikin omiltaan hyvin kannatusta ottelun aikana.

Pelin alussa kotijoukkue onnistui rakentamaan pari kohtalaisen hyvää paikkaa. Puolen tunnin kohdalla peli kimpoili puolelta toiselle eikä kumpikaan joukkueista saanut ihmeellisyyksiä aikaan.

Ajassa 37 kotijoukkue laittoi asioita tapahtumaan ja pallon ensimmäisen kerran illan aikana verkkoon, kun James Whiting pukkasi Erik Mirelin lähettämän laukauksen pompun kautta maaliin. Maali oli toista otteluaan sinikeltaisissa pelaavalle Whitingille kauden ensimmäinen.

- Olimme ensimmäisellä jaksolla hieman hitaita ja huolimattomia. Jamesilta kuitenkin tärkeä maali, joka helpotti lähtöämme toiselle puoliajalle, päävalmentaja Scott Green summaa.

Paluu voittojen tielle

Toista puoliaikaa oli pelattu kuutisen minuuttia, kun TamU pääsi todella lähelle tasoitusta. Henri Saarinen sai kotijoukkueen onneksi tilanteen hoidettua, mutta pallo oli jo aivan maaliviivalla.

Läheltä piti -tilanne omassa päässä unohtui kuitenkin nopeasti, kun Mirel onnistui ajassa 58 viemään kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle.

Toisella puoliajalla nähtiin useampiakin hyviä nousuja ja puolittaisia läpiajotilanteita, mutta niistä ei tällä kertaa maaleja syntynyt.

Parikymmentä minuuttia ennen pelin loppua Oscar Johnston vei Pallo-Iirot jo turvalliseen 3-0 johtoon.

- Olen tyytyväinen siihen, miten hallitsimme toista puoliaikaa. Teimme hienoja maaleja ja olen iloinen, että myös Oscar sai maalitilinsä auki.

Maalin jälkeen TamUlla oli vielä paikkansa, mutta Saarinen pelasti tilanteet kerta toisensa jälkeen, jonka tuloksena miehelle kauden toinen nollapeli.

- Kun pelaamme joukkuetta vastaan joka on sarjataulukon pohjalla, on tärkeää, että voitamme pelin ja otamme vielä puhtaan 3-0 voiton. Olen todella tyytyväinen, Green toteaa.

- Silti tietenkin on asioita, joita voimme vielä työstää ja olla parempia. Mutta näen hyviä merkkejä pelissämme.

Pallo-Iirojen kausi jatkuu kotiottelulla ensi viikon lauantaina, kun vieraaksi saapuu sarjajumbo GrIFK.