Kaarinaan KaaPon kaatoon

11.7.2019

Vajaan parin viikon otteluton tauko päättyy perjantaina, kun Pallo-Iirot matkustaa sarjakakkosena majailevan KaaPon vieraaksi Kaarinaan.

Pallo-Iirot pelasi ennen lyhyttä taukoa kaksi edellistä otteluaan kotikentällä. Ensin juhannusviikolla kohdattiin FC Jazz ja kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Espoon Palloseura, josta kumpikin otteluista päättyi tasapeliin.

KaaPo on tullut raumalaisille lähivuosina kohtalaisen tutuksi vastustajaksi. Viimeksi samassa lohkossa Kakkosta joukkueet pelasivat 2015. Kyseinen kausi päättyi molempien joukkueiden osalta putoamiseen, ja vuoden tauon jälkeen, 2017, joukkueet pelasivat jälleen samassa lohkossa, tällä kertaa Kolmosta. Tuolloin KaaPo onnistui ottamaan lohkovoiton ja nousi takaisin Kakkoseen.

Jos mukaan lasketaan sarjaottelut, Suomen Cup ja harjoituspelit, reilun neljän viime vuoden aikana joukkueet ovat kohdanneet yhteensä 13 kertaa. Niistä otteluista tasapeliin on päättynyt neljä, KaaPon voittoon seitsemän ja Pallo-Iirojen voittoon kaksi. Helppo vastus kaarinalaiset eivät siis ole olleet.

Edellisen kerran KaaPon paremmuus jouduttiin toteamaan tammikuussa, kun Kaarinassa pelattu Suomen Cup -ottelu päättyi kotijoukkueen 3-0 -voittoon.

- Tiedämme KaaPosta jonkun verran talven kohtaamisen perusteella, mutta paljon on ehtinyt sen jälkeen tapahtua. Vastaan tulee hyvä joukkue, joka kykenee tekemään paljonkin maaleja. Keskittymisemme pitää olla koko pelin aivan tapissa, päävalmentaja Scott Green painottaa.

KaaPo on aloittanut kauden hyvin ja pitää sarjakakkosen paikkaa tällä hetkellä itsellään. Edellisessä pelissään joukkue kuitenkin joutui taipumaan Tampere Unitedille 1-0.

Kaarinalaisten paras maalintekijä on viisi maalia iskenyt Hans-Emil Honkasalo. Hänen jälkeensä eniten verkkoa ovat heiluttaneet tutut miehet, Pallo-Iirojen kasvatit Mikko Valtanen (3 maalia) ja Niklas Kuusio (2 maalia).

Akut ladattu täyteen

Pallo-Iirot on nyt pelannut 10 ottelua, joka tarkoittaa, että KaaPo-pelin jälkeen puolet kaudesta on takana ja puolet edessä. Pelitahti on paikoitellen ollut kovaa ja se on sisältänyt kolme matkaa pääkaupunkiseudulle sekä kaksi Tampereelle.

- Koin, että intensiivisen alkukauden jälkeen oli hyvä hetki antaa pelaajille vähän lepoaikaa, joten pidimme viikon vapaata. Nyt akut on ladattu täyteen ja olemme valmiina perjantain koitokseen, Green toteaa.

Tauko teki hyvää myös kokoonpanoa silmällä pitäen, sillä lopuistakin loukkaantumisista on toivuttu ja kaikki ovat pelikuntoisia.

Puolustuksen osalta valinnanvaraa on kuitenkin tällä hetkellä hieman heikommin, sillä Matias Majapuron lisäksi Eetu Setänen on sivussa henkilökohtaisten syiden vuoksi KaaPo ja FC Honka Akatemia -ottelut.

KaaPo – Pallo-Iirot Kaarinan keskuskentällä 12.7.2019 klo 18:30