Tuhatpäiselle yleisölle tarjoiltiin tasapeli

19.6.2019

Kauden ensimmäinen paikallistaisto FC Jazzia vastaan päättyi lukemin 2-2 (2-2).

Paikalliskamppailu ja lämmin sää houkuttelivat Äijänsuolle runsaasti yleisöä. Kaikkiaan 1024 katsojaa oli saapunut jännittämään juhannusviikon ottelua. Viihdettä pelissä tarjoiltiinkin, ja lopulta molemmat joukkueet pääsivät juhannuksen viettoon yhtä sarjapistettä rikkaampana.

Heti pelin alussa aisti, miten runsaslukuinen kotiyleisö toi Pallo-Iiroille buustia peliin. Jokaisesta pelaajasta näki, että yhtään ei tänään anneta periksi.

Kun ottelua oli pelattuna reilut parikymmentä minuuttia alkoi tapahtua kunnolla. Topias Silvennoinen syötti pallon boksin keskelle Aake Rapalalle, ja mies tällasi kauden toisen maalinsa.

Vain neljä minuuttia, ja raumalaiset menivät jo 2-0 -johtoon. Tällä kertaa maalintekijänä edellisen maalin syöttänyt Silvennoinen.

Oma koira puraisee, kahdesti

Juuri kun Pallo-Iirot alkoi saada vahvaa otetta pelistä, vihellettiin FC Jazzille vapaapotku vain hieman boksin ulkopuolelta. Pallon taakse asettui raumalaisille hyvin tuttu mies, Jussi Aalto. "Geru" hyödynsi tilanteen ja toi vierasjoukkueen maaliin päähän.

Kolmisen minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan täyttymistä FC Jazz sai pilkun, kun pallo osui Miika Pertolan käteen. Pilkusta pallo maaliin ja Aallolle illan toinen, ja koko kauden kuudes maali. Tämän maalin myötä Geru nousi B-lohkon maalipörssissä jaetulle ykkössijalle.

- Aloitimme pelin todella hienosti ja saimme aikaiseksi kaksi upeaa maalia. Ikävä kyllä annoimme vastustajalle turhan vapaapotkun, ja päästimme heidät peliin mukaan. Kaikki tiedämme, miten taitava Jussi Aalto on tuollaisissa tilanteissa, päävalmentaja Scott Green toteaa.

Tilaisuudet tehdä maali

Toinen puoliaika ei ihmeellisyyksiä juurikaan tarjoillut. Molemmilla oli paikkansa, mutta pitkään mentiin ilman vaarallisia hyökkäyksiä kumpaankaan suuntaan.

Ottelun loppupuolella FC Jazz sai pari vaarallista tilannetta, mutta Pallo-Iirojen maalilla Henri Saarinen torjui komeasti molemmat. Toisessa päässä muun muassa Emenikellä oli muutama hyvä yritys, mutta verkkoon asti palloa ei enää saatu.

- Koen, että meillä oli lopussa tarpeeksi tilanteita tehdä vielä yksi maali ja voittaa ottelu. Tämä oli kuitenkin jo selkeä parannus sunnuntaiseen peliin verrattuna.

Kiitosta Green jakaa paikan päälle saapuneelle yleisölle.

- Upeaa, että yleisöä oli paljon. Toivottavasti saamme myös jatkossa tällaisia määriä ihmisiä tukemaan kotipelejämme, sillä se antaa meille paljon. Uskon, että jokainen pelaaja nautti tänään pelata tässä hienossa ottelussa.

Pallo-Iirojen seuraava ottelu pelataan jälleen kotona, kun lauantaina 29.6.2019 Raumalle saapuu EPS.

Nyt on kuitenkin aika toivottaa rentoa ja mukavaa juhannusta kaikille!