Pallo-Iirot voittoon Naisten Kakkosen trillerissä Tampereella

10.6.2019

Pallo- Iirojen Naisten joukkue vieraili eilen Tampereella Kakkosen ottelussa TPV:n vieraana. Viime kaudella ykkösestä pudonnut kotijoukkue marssitti kentälle n. 800 ottelun verran liigakokemusta, joten lähtökohdat eivät olleet kovin helpot.

Ensimmäisellä jaksolla vieraat olivatkin ajoittain pahoissa vaikeuksissa taitavien ja fyysisten TPV- pelaajien kanssa. Jo valitettavan tutuksi tulleen kaavan mukaan kotijoukkue meni johtoon jo kun peliä oli pelattu vasta kaksi minuuttia. Selma Laaksonen kuitenkin tasoitti viisi minuuttia myöhemmin, riistettyään pallon TPV- puolustukselta. Tämän jälkeen Iirojen puolustus oli ongelmissa vaaralllisten keskitysten kanssa, joita vastustajan vahvat pääpelaajat voittivat kovalla prosentilla. TPV meni 2-1 johtoon 24 minuutin pelin jälkeen, ja taukonumerot 3-1 syntyivät ottelun 40. minuutilla.

Toiselle jaksolle Pallo-Iirot syttyi  taistelemaan ihan eri mentaliteetilla. Jakson alku oli vierasjoukkueen hallintaa ja Elli Lamminen kavensi pelin 3-2 lukuihin 63. minuutilla upealla kaukolaukauksella aivan ylänurkkaan. Tämän jälkeen peli taas tasoittui ja TPV:kin pääsi muutamiin vaarallisiin hyökkäyksiin. Kulminaatiopiste otteluun tuli 83. minuutilla kun TPV.n puolustaja kaatoi Katri Juholan läpiajotilanteessa. Tuomari vihelsi pallon oikeutetusti pilkulle ja lähetti TPV- pelaajan punaisella ulos. Jessica Kannosto viimeisteli rankkarista vuorenvarmasti tasoituksen 3-3.  Tasoituksen jälkeen Iirot haki raivokkaasti voittomaalia. Paikkoja syntyi jatkuvasti, mutta onnikaan ei näyttänyt olevan raumalaisten puolella. Kunnes varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Laura Ketola runnoi itsensä väkisin puolustajasta ohi, ja viimeisteli varmalla sijoituksella voittomaalin. Vielä pelattiin kolme minuuttia lisäaikaa, mutta Iironaiset sai pidettyä kotijoukkueen poissa vaarallisilta paikoilta, ja vei näin elintärkeät kolme pistettä mukanaan.

"Ensimmäinen jakso oli todella vaikea meille. Taidon ja kokemuksen lisäksi TPV oli fyysisesti erittäin vahva joukkue. Toisella jaksolla nähtiin kuitenkin mikä merkitys on sillä, että uskotaan ja taistellaan loppuun asti. Henkisesti aivan upea nousu meiltä. Olen ylpeä jokaisesta pelaajasta tänään", kertaili Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula ottelun kulkua. "Tämä voitto takasi meille hyvät lähtökohdat ensi lauantain kärkiotteluun Raumalle. Siitä voitto ja kaikki on edelleen täysin omissa käsissä", jatkoi Koivula.

Ensi lauantaina 15.6  klo: 15:00 pelataan Alsecco Stadionilla siis kakkosen kärkiottelu Pallo- Iirot -NJS. Tämä ottelu on samalla Iirojen tyttöjoukkuetapahtuma, joten  paikalla on varmasti mahtava tunnelma. Tervetuloa seuraamaan naisten ottelutapahtumaa!