”Totta kai kotiyleisön edessä haluaa voittaa”

29.5.2019

Miesten edustusjoukkueen viikko sisältää kaksi ottelua, joista ensimmäinen pelataan helatorstaina Raumalla. Vieraaksi saapuu Gnistan, joka on sarjan yksi ennakkosuosikeista.

Pallo-Iirot pelasi edellisen ottelunsa sunnuntaina, kun Kauniaisissa kohdattiin GrIFK. Raumalaiset onnistuivat etenkin toisen puoliajan hallitsemaan peliä, mutta maalit menivät kuitenkin 1-1 ja molemmille piste. Vierasottelujen saldo on nyt kiitettävät kolme peliä ja seitsemän pistettä.

Kotiotteluita pelattuna on vasta yksi. FC Honka Akatemia kävi 11. toukokuuta hakemassa kolme pistettä tiukan taistelun jälkeen 1-2 -lukemin. Pallo-Iirojen tasoitus oli viime minuuteilla todella lähellä, kun Eetu Setäsen pusku osui ylärimaan. Torstain otteluun lähdetään jatkamaan alkukauden hyvää virettä ja avaamaan pistetili myös kotikentän osalta.

Helpolla pisteitä ei varmasti ole luvassa, kun vastustajana on Gnistan. Joukkue oli jo ennen kauden alkua yksi ennakkosuosikeista ja vahvasti kausi on käynnistynytkin. Neljä pelattua ottelua, kolme voitto ja yksi tappio oikeuttavat tällä hetkellä sarjataulukon toiseen sijaan. Gnistan on viimeistellyt 10 maalia, joka on kärkikolmikosta selkeästi eniten. Kahden maalin miehiä ovat Joonas Salmi, Tuomas Mustonen ja Pekka Sihvola.

Gnistan on kaudesta 2003 lähtien pelannut Kakkosta, poikkeuksena kausi 2017, jolloin joukkue kävi Ykkösessä. Viime kaudella helsinkiläiset sijoittuivat Kakkosen A-lohkossa kuudenneksi.

Luotetaan toimivaan

Rauman OKL:ssa opiskeleva Miska Rantamäki saapui Pallo-Iiroihin täksi kaudeksi Turun Weikoista. Vaikean harjoituskauden jälkeen päävalmentaja Scott Green on onnistunut löytämään keinot pelin parantamiseen.

- Koko ajan olemme pelillisesti parantaneet. Scottilta tulee hyviä ideoita, joita on toteutettu ja peli toiminut, Rantamäki toteaa.

Kaksi viimeisintä ottelua Rantamäki on pelannut täydet minuutit ja Green jakoikin hänelle TamU-ottelun jälkeen erikseen kiitosta energisestä pelitavasta.

- Kai siellä tosiaan jotain oikein on tehnyt, kun ei ole vaihtoon käskyä tullut, Rantamäki naurahtaa.

- Ihan tyytyväinen olen omaan tekemiseen tällä hetkellä. Toivottavasti maalitilikin siitä aukeaisi. Vaikka toki pääasia on se, että joukkue voittaa ja pisteitä tulee.

Erikoisia kikkoja ei Gnistan-otteluun olla hakemassa, vaan jatketaan siitä, mikä on todettu toimivaksi.

- Noudatetaan pelisuunnitelmaa ja tehdään ahkerasti töitä niin uskon, että kolme pistettä saadaan. Mikään joukkue ei ole niin hyvä, ettei sitä voisi voittaa.

Kahden peräkkäisen vierasottelun jälkeen on mukava palata jälleen Äijänsuolla.

-Totta kai kotiyleisön edessä haluaa voittaa ja kun on hyvin väkeä katsomossa niin se tuo mukavaa lisäbuustia. Helpompi se on kotona pelata kuin vieraissa, vaikkei vieraissakaan nyt alkukausi huonosti ole mennyt.

Torstaina kokoonpanosta sivussa on edelleen Aleksi Pihlainen. Myös Miika Pertolalla ja Miko Lainiolla on pieniä vammoja, eivätkä välttämättä ole pelikuntoisia Gnistania vastaan.

Pallo-Iirot – Gnistan torstaina Alsecco Stadionilla klo 15 ja lähes heti perään klo 18 Naisten edustusjoukkue saa vieraakseen PaiHa:n. Tervetuloa seuraamaan otteluita!