FC Haka liian kova vastus

6.4.2019

Pallo-Iirojen harjoituskausi jatkui, kun FC Haka saapui vieraaksi. Valkeakoskelaisjoukkue oli parempi ja vei ottelusta voiton selvin 0-4 lukemin.

Pallo-Iiroilla oli lauantaina vastassa kova haaste, kun Ykköstä pelaava FC Haka saapui vieraaksi Alsecco Stadionille. Kotijoukkueella oli omat paikkansa, mutta lopputulos oli selkeä 0-4 (0-1).

Ottelu alkoi tasaisesti ja molemmat joukkueet pelasivat hyvää peliä. 16 minuuttia oli pelattu, kun FC Haka sai ensimmäisen kerran pallon maalin, mutta tilanne oli paitsio.

Ensimmäisen puoliajan ainut maali nähtiin, kun vierasjoukkue laittoi maalinkulmalta pallon sisään. Maalin jälkeen ottelu kääntyi enemmän FC Hakan hallintaan, eikä Pallo-Iirot saanut luotua tasoitusta muutamista hyvistä paikoista huolimatta. Puoliajalle siirryttiin 0-1 -tilanteessa.

Paremmasta joukkueesta ei epäselvyyttä

Toista puoliaikaa oli pelattu kahdeksan minuuttia, kun FC Hakan Salomo Ojala nosti pallon maalivahti Henri Saarisen yli, vieden vierasjoukkueen kahden maalin johtoon.

Vähän ennen 60 minuuttia Pallo-Iirot vaihtoi kentältä pois kuusi pelaajaa, ja kentälle tilalle vaihdetuista Roope Virtanen onnistui heti luomaan pari hyvää tilannetta FC Hakan päätyyn.

Myöhemmin kotijoukkue vaihtoi myös lopun miehistön, ja kolme minuuttia ennen täyttä peliaikaa vaihdettiin vielä maalivahti.

Pelin loppu oli vahvaa FC Hakan hallintaa, eikä Pallo-Iirot saanut tilanteita juuri luotua. Viimeisen kympin aikana vierasjoukkue teki vielä kaksi maalia lähietäisyydeltä ja ottelu päättyi 0-4.

Paljon parannettavaa, mutta jotain hyvääkin

Päävalmentaja Scott Green oli osannut odottaa pelistä haastavaa.

- Tunnelmat pelin jälkeen ovat oikeastaan ne, mitä odotinkin niiden olevan. Tiesin, että edessä on haastava peli, jonka tulos riippuisi siitä, mitä teemme ilman palloa ja sen kanssa. Jatkossa meidän täytyy pitää pallosta enemmän huolta, sillä nyt luovuimme siitä liian helpolla.

- Peli nosti esiin myös muita asioita, joihin meidän pitää tulevilla viikoilla keskittyä. Tämä oli meille tärkeä oppitunti, Green toteaa.

Tappiosta huolimatta pelin aikana kuitenkin mieltä lämmitti muukin kuin aurinko.

- Näytimme positiivisia merkkejä siitä, että voimme luoda peliä hyviäkin joukkueita vastaan. Puolustimme myös ajoittain todella mallikkaasti, Green päättää.

Pallo-Iirojen harjoitusottelut jatkuvat ensi lauantaina, kun Naantalissa kohdataan FC TPS.