Pallo-Iiroille painivoitto syysillassa

9.9.2018

Viime kierroksella 7-1 TPK:n murskannut Wilpas laittoi kotijoukkueen syysillassa erittäin ahtaalle. Ensimmäisellä puoliajalla Pallo-Iirot vei peliä ja rakensi tukun maalipaikkoja, mutta toisella puoliajalla vieraat vastasivat hyökkäyspelaamisesta. Kolmesta pisteestä Iirot saa kiittää maalivahti Henri Saarisen lisäksi uhrautuvasti pelannutta puolustuslinjaa.

Kokeneen erotuomari Miika Lähdesmäen vihellettyä pilliin oli raumalaisten tunnelmat kaksijakoiset. Toisaalta helpottuneita kolmeesta pisteestä, mutta kolikon kääntöpuolella vaikea peli, varsinkin toinen puoliaika, jossa Pallo-Iirot jäi vastustaja Wilppaasta jälkeen.

- Kolme pistettä. Se on tämän pelin hyvä asia. Muuten sitten meiltä puuttui rohkeus ja määrätietoisuus pelaamisesta, päävalmentaja Akusti Salonen linjasi heti ottelun päätyttyä.

Ensimmäisellä puoliajalla Pallo-Iiroilla oli paikat jopa ratkaista ottelu. Emenike tarjoili kaksi kertaa boksiin Joonas Manzolle avopaikan ja kertaalleen pallo kävi Wilpas-maalin ylärimassa. Myös Wilpas-vahti pelasi tänään vahvan pelin.

- Jotenkin uskallus pitää palloa puuttui tänään, varsinkin toisella puoliajalla. Kyllä meillä taitoa ja kyllä me osaamme pitää palloa. Painoiko sitten Piffen pelin tappio niskassa vai mikä oli, mutta kyllä tästä jokatapauksessa mietittävää jää.

- Hyvällä painilla otettiin kolme pinnaa ja tässä vaiheessa loppujen lopuksi maalit ne on jotka ratkaisee, Salonen lisäsi.

Pallo-Iirojen maali syntyi reippaan puolen tunnin pelin jälkeen kun Emenikelle avautui paikka boksin reunalla ja kova veto upposi Wilpas-maaliin takanurkkaan.

Joukkue on velkaa Henri Saariselle tuopin tai kaksi

Toisen puoliajan ensiminuuteilla Juuso Aalto jouduttiin ottamaan vaihtoon. Aallon tilalle kentälle tuli keskialueella hyvin raatanut Miika Pertola. Pikkuhiljaa Pallo-Iirojen pelissä alkoi näkymään huolimattomuutta, pallojen menetyksiä ja harvat hyökkäykset rakentuivat alivoimasena.

Vierailija Wilpas liikutti pallottomia pelaajia huomattavasti kotijoukkuetta paremmin.

Wilpas otti ohjat käsiinsä ja rakensi riittävät paikat tehdä tasoitusmaali, mutta Pallo-Iirojen maalivahti Henri Saarinen venyi muutamaan otteeseen loistaviin torjuntoihin. Katsomossa 374 henkinen yleisö joutui jännittämään ottelun loppuun asti.

Kaksijakoisten tunnelmien keskelläkin päävalmentaja Akusti Salonen näki kokonaiskuvan.

- En ole missään nimessä tyytyväinen, mutta pitää muistaa että meillä on 5 peliä jäljellä ja ero sarjakakkoseen on 6 pistettä. Kaikki on meidän omissa käsissä. Ei meillä ole mitään pelättävää, Salonen päätti.

Tänään kotiyleisöä ravitsi huippukokit Teemu Laurell ja Juho Jokela, kiitos mukanaolosta. Kiitos yleisölle!

Pelit jatkuvat viikon päästä sunnuntaina kotiottelulla TPK:ta vastaan.