Taisteluvoitto - Saarinen ryösti saaren

18.8.2018

Kärkitaistelu tarjosi upeaa viihdettä. Pallo-Iirot taisteli ja raasti. Lopulta kova työ palkittiin 1-2 (1-1) voitolla. Raumalaisten maalit tänään Eetu Setäselle ja Joonas Manzolle. Isoin kiitos Pallo-Iirojen maalivahdille Henri Saariselle, joka mahdollisti joukkueelle voiton.

Ensimmäisellä puoliajalla peli aaltoili vahvasti päädystä toiseen. FC Åland oli erittäin vaarallinen ja loi enemmän maalipaikkoja. Iirojen Henri Saarinen torjui kuitenkin monta upeaa tilannetta. Palloja lähetettiin boksiin lukemattomia määriä, mutta Saarinen ja puolustuslinja hoitivat kiitettävästi palloja pois vaara-alueelta.

Iirot sai ensimmäisellä puoliajalla oman hyvän jaksonsa. Siitä seurasi heti maali kun Emeniken vapaapotkusta toppari Eetu Setänen nousi korkeimmalle pääpalloon ja painoi pallon kovaa maaliin ohi Anton Lepolan.

Ålandin tasoitus syntyi varttia myöhemmin ja täysin ansaitusti. Todella vaarallinen erikoistilanteissa ollut Åland sai kulman jälkitilanteesta paikan ja Jeremias Helen siirsi pallon maaliin.

Pallo-Iirojen peli oli pitkälti selviytymistaistelua taukovihellykseen asti.

"Iso taisteluvoitto"

Toisella puoliajalla Pallo-Iirot sai vähän paremmin pallollista peliään käyntiin, mutta kotijoukkueen yksinkertainen suunnitelma oli ajottain myrkkyä. Jokainen pallo heitettiin pitkänä boksiin ja jokaisesta pallosta käytiin valtava taistelu.

Iirot selvitti tilanteet ja lopulta keltapaidoille aukeni paikka. Hyvän pelin jälkeen Joonas Manzo sai pallon boksin takana ja laukoi kovan laskevan lehden, johon maalivahti Lepola ei ehtinyt reagoimaan.

Tämän jälkeen Åland jatkoi ja jatkoi jauhamistaan laittaen palloa kohti Iirojen maalia. Puolustus ja Saarinen hoiti pallot. Vaikka tuomari antoi peräti 10 minuuttia lisäaikaa, niin lopulta päätösvihellys päästi raumalaiset piinasta. Tänään koko pelin ajan joukkuettaan äänekkäästi tukeneet kannattajat ja joukkue pääsi yhdessä juhlimaan voittoa sarjan vaikeimmasta paikasta.

- Iso työvoitto. Oltiin ajottain isossa pinteessä, mutta jokainen pelaaja taisteli ja antoi kaikkensa. Se palkittiin tänään, päävalmentaja Akusti Salonen iloitsi.

Pallo-Iirojen pelaajista Emenike, Jere Niiranen ja Eetu Kaipio joutuivat jättämään ottelun kesken antaen kaikkensa. Hinta maksettiin. Kolme pistettä saatiin.

Iso kiitos Hakrin kannattajille ja muille raumalaisille!