Pallo-Iirot ryöpytti ÅIFK:n

12.8.2018

Pallo-Iiroille illan ottelu oli tärkeä sillä kierroksella pahimmat haastajat FC Åland ja MaPS olivat pelanneet aikaisemmin tasapelit mikä antoi raumalaisille mahdollisuuden kasvattaa eroa sarjakärjessä kuuteen pisteeseen. Iirot käytti tilaisuutensa hyväkseen ja suorastaan vyöryi ÅIFK:n ylitse lukemin 6-0 (3-0). Todellisuudessa lukemat olisivat voineet olla vieläkin rumemmat.

Hieman sateissa ja koleassa kelissä sunnuntai-iltana pelattu ottelu oli juuri päässyt alkamaan kun pallo kaivettiin ensimmäisen kerran ÅIFK-vahti Samu Saaren maalista. Hyviä nousuja nopeudellaan tehnyt Aleksi Toivonen rynni laidasta sisään ja syötti pallon Juuso Aallolle boksiin. Aalto malttoi ja sijoitti pallon varmasti aivan tolpan juureen.

ÅIFK ei toipunut shokkialusta ja Iirot rakensi ilman useamman maalipaikan ensimmäisen puolen tunnin aikana. Pallo pyöri vaarallisesti ÅIFK:n boksissa käyden välillä rimassa tai lähellä maalia. Toinen maali syntyi ottelun 17 minuutilla kun pitkästä aikaa Pallo-Iirot onnistui suoraan kulmatilanteesta. Kapteeni Eetu Kaipion kierteinen kulma tuli juuri oikeaan paikkaan ja Emenike jatkoi päällään pallon maaliin.

- Erinomaista pallon liikuttamista meiltä ensimmäisellä puoliajalla. Pääsimme jatkuvasti murtautumaan maalintekoalueille. Mikä ilahduttavaa, niin puoliajalla pelaajat selkeästi kopissa halusivat lisää, vaikka peli numeroiden valossa selvältä näyttikin. Tulimme hyvällä draivilla myös toiselle puoliajalle, päävalmentaja Akusti Salonen iloitsi pelin jälkeen.

Joonas Manzo teki edellisessä FC Inter2-ottelussa kauden ensimmäisen maalinsa ja tänään hyökkääjä nautti pelaamisestaan. Kauden toinen maali näki päivänvalon vajaa kymmenen minuuttia ennen taukovihellystä. Tänään uutterasti keskialueella taistellut Miika Pertola prässäsi pallon erinomaisesti pois samalla käynnistäen vastahyökkäyksen. Pallo liikkui tänään maalin ja kaksi alustaneelle Juuso Aallolle, joka pelasi Joonas Manzolle avopaikan maalin eteen. Manzo tykitti pallon kovaa kohti maalia ja vaikka maalivahti Saari saikin käsiään väliin, niin pallo painui verkon perukoille.

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella nähtiin myös erikoinen tilanne kun pystypalloon kirmannut Joonas Manzo oli päästä läpiajoon, mutta maalivahti Saari pelasi kädellään palloa boksin ulkopuolella. Maalivahti alkoi jo riisumaan hanskojaan, mutta selvisi tilanteesta keltaisella kortilla. Tilanteessa oli myös kaksi ÅIFK-puolustajaa tiiviisti mukana, joten kovin isoja protesteja tilanne ei herättänyt.

"Tiedettiin, että ollaan parempia ja näytettiin se"

ÅIFK:n hyvä vire otettiin Pallo-Iiroissa huomioon ja tavoitteena oli iskeä vastustaja heti ottelun alussa kanveesiin. Toiselle puoliajalle Iirot jatkoi siitä mihin jäi. Joonas Manzo iski heti toisen puoliajan ensimmäisellä minuutilla illan toisen maaalinsa. Juuso Aalto näki loistavasti pystyjuoksuun lähteneen Manzon ja vapautti tarkalla syötöllä hyökkääjän läpiajoon.

Manzo siirsi harhautuksella puolustajan sivuun ja tykitti pallon kovaa maalin kattoon.

Myös vierailijoilla oli muutamia laadukkaita paikkoja maalintekoon, mutta myös ÅIFK tuhlaili paikoissaan. Etenkin laidassa tykittänyt Victor Djibalene oli pariin otteeseen vaarallinen, mutta vedot sujahtivat joko Henri Saarisen näppeihin tai ohi maalin.

Toisella puoliajalla kotijoukkue tuhlasi muutaman avopaikan. Emeniken laidalta lähteneisiin hyviin keskityksiin pääsivät väliin niin Joonas Manzo kuin kentälle tullut Eetu Snicker. Toisen yrityksen maalivahti Saari poimi loistavasti ja toinen sujahti yli maalin.

Kaksi viimeistä maalia syntyivät viimeisen viiden minuutin aikana kun tänään usemman paikan hukannut Mikael Lahtivuori pääsi Eetu Snickerin hyvän prässin alta nokikkain ÅIFK-vahdin kanssa. Lahtivuori malttoi kiertää ja sijoitti pallon tyhjään maaliin.

Lisäajalla sama mies taas puolestaan tarjoili tyhjän maalin Emenikelle, joka lisäsi kauden maalimääränsä 8:aan osumaan. Voitto oli kuitenkin koko joukkueen hyvän esityksen ansiota.

- Tiesimme, että olimme parempia ja näytimme myös sen. Pelattiin todella tasapainoinen ottelu. Moni pelaaja sai onnistumisia ja ensimmäinen puoliaika oli ehkä kauden parasta. Lopussa pelimme ehkä hieman lässähti ja olisimme voineet takoa enemmänkin maaleja, mutta hyvä näin ja aika tyytyväinen saa olla, kapteeni Eetu Kaipio analysoi ottelun jälkeen.

Pallo-Iirojen pelit jatkuvat ensi viikon lauantaina sarjakakkosen FC Ålandin vieraana. Ottelu on nousutaistelun kannalta erittäin tärkeä ja kotijoukkueelle ei ole muuta vaihtoehtoa kuin voittaa ottelu. Iirot lähtee Ahvenanmaalle vain voitto mielessään.