Takaisin tositoimiin

18.7.2018

SoVo - Pallo-Iirot

Syyskierros alkaa Someron Voiman vieraana. Alkukauden ehkä yllättäjäjoukkue on sarjassa kuudentena ja vielä kärkitaistelussa mukana. Sarjakärkeen kevätkauden lopussa nousseeseen Pallo-Iiroihin ero on kuusi pistettä.

SoVo:n kautta on leimannut kaksijakoisuus. Kotikentällä joukkue on voittanut kaikki ottelunsa poislukien TPK-peliä, jossa turkulaiset ryöväsivät pisteet. Vieraissa taas somerolaisten peli on yskähdellyt ja kokoonpanoa on ollut ajoittain vaikea saada kokoon. Joukkue kärsi rumimman tappionsa FC Ålandin vieraana häviten peräti 11-1. SoVo pelasi ottelussa toisen puoliajan alivoimaisena.

Kotikentällä taas on kulkenut. SoVo purjehtii neljän ottelun voittoputkessa ja Somerolta ilman tuliaisia kotimatkalle ovat lähteneet ToVe, ÅIFK, Peimari UTD ja viimeksi Wilpas.

Erikoista SoVo:n tilastoissa on, että joukkue on tehnyt sarjassa toiseksi eniten maaleja (31 kpl) ja päästänyt kolmanneksi eniten maaleja (30 kpl) maalierosarakkeen näyttäessä +1:ta.

Tehot ovat jakautuneet laajalle sillä kuuden maalin miehen Mikko Halosen lisäksi George Digha on osunut viisi kertaa ja peräti kolme miestä on tehnyt neljä maalia.

Pallo-Iirot selätti vaikean vaiheensa

Raumalaisryhmä saapuu taas Somerolle hyvällä itseluottamuksella, sillä vaikean loukkaantumisten sävyttämän jakson jälkeen Pallo-Iirot sai käännettyä kevätkauden positiiviseksi voittaen neljä viimeisintä otteluaan.

MaPs-vierasottelun toisesta puoliajasta alkanut hyvä pelillinen vaihe siivitti Pallo-Iirot voittoihin myös FC Bodasta ja Wolvesista. Molemmissa peleissä raumalaiset pitivät myös oman maalinsa puhtaana.

Iirojen kannalta tauko tuli hyvään vaiheeseen sillä pitkään sairastuvalla olleet tärkeät hyökkäyspään pelaajat Juuso Aalto ja Mikael Lahtivuori palasivat joukkueharjoituksiin. Lisäksi Mikael Nurmi tekee myös pikkuhiljaa paluuta. Kevätkierroksen lopulla Aleksi Toivonen ja Emenike palasivat myös loukkaantumisten jälkeen kentälle jälkimmäisen ollessa heti kentän parhaimmistoa myös tehojen puolesta.

Pallo-Iirojen maaliero näyttää 15 maalia plussalla ja joukkue on päästänyt vähiten maaleja sarjassa. Kapteeni Eetu Kaipio ja Emenike jakavat sisäisen maalipörssin kärkipaikkaa neljällä maalilla. Kolme kertaa maalipuiden väliin ovat osuneet Juuso Aalto, viime aikoina vahvaan vireeseen päässyt Jussi Aalto, Mikael Lahtivuori ja Miika Pertola.

Joukkueet kohtasivat kauden avauksessa Raumalla huhtikuussa ja silloin ottelu päättyi Pallo-Iirojen 2-1 (2-0) voittoon Juuso Aallon ja Mikael Lahtivuoren maaleilla. Ensimmäisellä jaksolla peliä hallinnut Pallo-Iirot jäi toisella jaksolla alakynteen SoVo:n kanssa, mutta onnistui voittamaan pelin. Pallo-Iirot tietää kuitenkin, että torstaina kotikentällään loistanut SoVo tulee olemaan iso haaste.

Freesi Pallo-Iirot takaisin tauolta

Länsi-Suomen piirin Kolmonen laajeni kuluvaksi kaudeksi mikä tarkoitti neljää lisäkierrosta sarjaan. Yksi kierroksista sijoittuu kesälle, joten kesätauko on totuttua lyhyempi. Pallo-Iirojen pelaajat palasivat kuitenkin tauolta erittäin raikkaina. Toisaalta valmennusjohto on muutenkin koittanut pitää pelaajien vireystilaa hyvänä.

- Tauko oli lyhyehkö, mutta sille ei mitään voi otteluohjelman johdosta. Toisaalta pyrimme antamaan pelaajille aina tilaisuuden tullen pieniä levähdyshetkiä eli pidempiä vapaita kun ohjelma sen sallii. Näin pystymme pitämään vireystilaa yllä, päävalmentaja Akusti Salonen kertoo.

Vastustaja SoVo:a Salonen pitää yhtenä sarjan vahvimmista.

- SoVo on yksi sarjan vahvimmista joukkueista ja pystyy hyvänä päivänä kaatamaan kenet tahansa tässä sarjassa. Kevään peli jo osoitti heidän kyvykkyytensä. Ottelu oli todella kaksijakoinen. Heikomman ekan puoliskon jälkeen he laittoivat meidät todella ahtaalle. Torstaina saadaan tehdä kova iltapuuhde pisteiden eteen. Mitään ei tule ilmaiseksi ja kotona he ovat olleet todella vahvoja.

Akusti Salonen saa pitkästä aikaa miltei parhaan miehistönsä jalkeille. Edessä saattaa olla positiivisia ongelmia.

- Kokoonpanon rakentaminen alkaa taas olemaan sillä mallilla kuin sen kuuluukin olla. Kilpailu peliajasta on luonnollista ja näin valmentaja saa tehdä esityksen pohjalta valinnat. Mielummin tämä kuin keväällä koettu paikkaileminen, Salonen linjaa.

Poissa varmasti torstaina ovat armeijassa aloittanut Juho Nurmi, Aleksi Pihlainen ja maalivahti Matias Ussa.

Luvassa täysipainoista liveseurantaa täältä.