Wilpas tylytti kärkikamppailussa

25.5.2018

Kotijoukkue Wilpas oli tänään kova isäntä ja tylytti 2-0 voiton omilla vahvuuksillaan. Nöyrästi puolustanut ja nopeasti vastaan iskenyt kotijoukkue onnistui tänään taktiikassaan tyylikkäästi. Pallo-Iirojen peliä kuvasi taas näennäinen pallonhallinta, mutta viimeisellä kolmanneksella Iirot ei löytänyt aseita kotijoukkueen hyvin pelanneen puolustuksen murtamiseen.

Pallo-Iirot aloitti ottelun vahvasti ja ensimmäisen vartin aikana piti jatkuvaa painetta kotijoukkueen puolustusalueella. Aivan ottelun avausminuuteilla oli myös syntyä maali kun Eetu Kaipion sivuvaparista pallo saatiin vaarallisesti Wilppaan luukulle. Pallo osui kotijoukkueen pelaajan jalkaan ja oli mennä maaliin, mutta maalivahti Eemeli Mälkönen selvisi säikähdyksellä.

Iirot sai ottelun ensimmäisellä kolmanneksella muutamia kohtuullisia vetopaikkoja luotua, mutta kovin ponnettomiksi jäivät tänään raumalaisten yritykset.

Wilpas mukautti omaa pelaamistaan ja alkoi pikkuhiljaa ottamaan peliä haltuunsa ja sai Iirot pelaamaan haluamallaan tavalla. Kotijoukkue alkoi saamaan palloa enemmän itselleen ja ennen kaikkea pysyi tiiviinä iskien aina vaarallisesti vastaan.

Ottelu eteni tasaisissa merkeissä kunnes Wilpas sai avausmaalinsa. Hyvä harhautus boksissa ja hieman myöhästynyt taklaus merkitsi palloa pilkulle. Tomas Vuoriranta upotti pallon varmasti ohi tänään maalissa aloittaneen Panu Eraman.

Maalista kotijoukkue sai virtaa ja oli tehdä kaksikin maalia ennen puoliaikaa. Ensin läpiajosta Wilppaan pelaaja kiersi jo maalivahti Eraman, mutta Iirojen onneksi ajautui hieman pieneen kulmaan ja veto päätyi sivuverkkoon.

Heti perään upeista olosuhteista nauttinut kotiyleisö tuuletti toista maalia, mutta tässä taas pääpallon voittanut hyökkääjä oli paitsiossa. Puoliajalle siirryttyä 1-0 johtoasema oli täysin ansaittu.

"Takaisin perusasioihin"

Toisella puoliajalla valmennusjohto haki muutoksia pelaamiseen vaihtamalla Roope Virtasen Jussi Aaltoon. Jo aikaisemmin ensimmäisellä puoliajalla Eetu Kaipio tippui keskikentällä alemmas Nico Rinteen viereen ja Aake Rapala siirtyi yksinäiseksi kymppipaikan pelaajaksi.

Pallo-Iirot sai pallonhallintaa itselleen taas, tosin peli aaltoili vahvasti alueelta toiseen. Kuitenkin Wilpas sai maalipaikat Pallo-Iirojen takoessa päätään tiukkaan kotijoukkueen puolustuspakkaan.

Wilpas siirtyi 2-0 johtoon kun hyvään vastahyökkäykseen lähteneen Iirojen lupaava aihio loppui kotijoukkueen katkoon. Tänään loistavasti peliä kääntänyt Wilpas pelasi muutamalla syötöllä Teemu Kesäsen boksissa vapaaksi. Kesänen laittoi pallon varmasti alanurkkaan.

Vierailijat yrittivät vielä saada luotua maalipaikkoja ja jonkinlaista kiriä aikaiseksi, mutta todellisuudessa Wilpas oli lähempänä tehdä lisää maaleja. Kotijoukkueelta melko täydellisestä suorituksesta tänään pieni kauneusvirhe vain parin avopaikan tuhrimisesta. Tyylikkään esityksen jälkeen täysin ansaittu voitto ja päätösvihellyksen alkaessa ampiaispaidoilla alkoivat railakkaat juhlat.

Pallo-Iiroille taas jäi paljon mietittävää. Ensimmäinen tappio, mutta viimeisessä kolmessa ottelussa kaksi pistettä yhdeksästä ja pelin taso näyttää laskeneen.

- Jos tietäisin miksi pelin tasomme on laskenut, niin emme olisi tänään hävinneet. Nyt pitää palata perusasioihin ja sitä kautta palauttaa peli-ilmettä takaisin siihen missä jo olimme, valmentaja Akusti Salonen mietti pelin jälkeen.