Mahalasku kauden viimeisessä vierasottelussa

23.9.2017

FC Boda pisti raumalaiset pakettiin pelin toisella puoliskolla Pallo-Iirojen karkeista virheistä. Pallo-Iirojen laihaksi lohduksi jäi Juho Patolan kaksi maalia. Iiroille jäi runsaasti parannettavaa kauden päättävään kotiotteluun ensi viikon perjantaina Turun Weikkoja vastaan.

Pallo-Iiroilla ei otteluun lähtiessä juurikaan ollut panosta, mutta päävalmentaja Kimmo Hörkkö painotti ottelupalaverissa, että kausi on hyvä päättää ryhdikkäästi jo tulevaakin kautta ajatellen.

Ryhdikkyys näkyi ensimmäisellä puoliajalla, mutta sen jälkeistä peliä Pallo-Iirojen pelaajat tuskin haluvat pitkään muistella. FC Boda taas hyvästeli tämän kauden osalta kotiyleisönsä tyylikkäästi auringon paistatessa idyllisellä metsästadionilla.

Pallo-Iirot oli jälleen kerran vaikeuksissa luonnonnurmella pelatussa ottelussa, syötöt karkailivat ja omaan peliin ei päästy kuin ajoittain kiinni. Toki myös kotijoukkue sai hyvän latauksen päälle ja sitä kautta tahdon kiittää kotiyleisöä kaudesta.

Ottelun alku oli vahvasti FC Bodan. Joukkue sai muutaman vaarallisen paikan luotua Iirojen alueelle, mutta joko vedot sujahtivat ohitse tai tänään miesten edustusjoukkueessa debytoinut Matias Ussa torjui.

Pallo-Iirot sai johtomaalinsa helpolla kun käytännössä ensimmäistä kertaa Bodan kenttäpuoliskolle päästyä syntyi heti maali. Juho Patola sai pallon laitaan ja leikkasi vauhdilla keskelle. Kova vasemmalla jalalla lähtenyt veto upposi maalivahti Gjondedaj harmiksi aivan maalin takanurkkaan.

Ensimmäinen puoliajan alku oli FC Bodan, mutta Pallo-Iirot sai maalin jälkeen otetta. Kuitenkin kesken Pallo-Iirojen painostuksen oli Bodan vuoro iskeä yllättäen maali. Markus Kuivalalle pelattiin keskelle pallo ja kaukaa lähtenyt kova veto meni vastustamattomasti ohi Ussan. Kuivala viritteli myös toistamiseen ottelussa miltei samalta paikalta, mutta tällä kertaa pallo kimposi ylärimasta maalipotkuksi.

Pallo-Iirot siirtyi reilun puolen tunnin pelaamisen jälkeen uudelleen johtoon kun toistamiseen Juho Patola viimeisteli maalin. Konsta Siivonen vapautti Patolan juoksuun boksiin ja jälleen kovaa lähtenyt veto sujahti ohi Eraldi Gjondedajn. Kotiottelussa 6-0 lukemin Bodan voittanut Iirot saattoi luulla, että kotijoukkue kaadetaan ilman työhaalareita tänäänkin.

FC Boda näytti kuitenkin toisin. Puoliajan viimeisillä sekunneilla Boda-kärki Jimmy Röblom oli unohtunut vapaaksi Iirojen linjalta ja mies laukoi pallon maaliin. Maali tuli Pallo-Iirojen kannalta pahimpaan mahdolliseen paikkaan tuomarin viheltäessä välittömästi pilliin maalin jälkeen puoliajan merkiksi.

Virheet johtavat mahalaskuun

Ensimmäinen puoliaika oli vielä tasainen Pallo-Iirojen ollessa inan niskan päällä. Toisella puoliajalla kotijoukkue laittoi isomman vaihteen sisään ja teki varsin ansaitusti tarvittavat maalit voittoon. Ensin kahden ison virheen seurauksena Al-Shekhli pääsi yksin läpi. Hyvin malttaen Al-Shekhli ohitti Ussan ja viimeisteli varmasti.

Maalin jälkeen valmennusjohto muutti ryhmitelmää ja teki kolme vaihtoa kerralla kun Juuso Snicker, Valtteri Veijanen ja Severi Kankkunen korvasivat kentällä Aake Rapalan, Juho Torkkelin ja Aleksi Toivosen. Aivan ensimmäisen puoliajan lopulla kapteeni Eetu Kaipio jouduttiin krampin vuoksi vaihtamaan kentältä. Roope Virtanen tuli kentälle ja Mikko Valtanen siirtyi keskikentälle.

Ryhmitelmän muutos ja vaihdot eivät kuitenkaan tuoneet toivottua muutosta Iirojen peliin. Lopullisesti Iirojen peli retkahti kun kaukaa tullut sivuvapari otti jostain osumaa eikä maalivahti Ussa ylettynyt palloon. Kotjoukkueen 4-2 johdossa raumalaisilta tuntui usko loppuvan, vaikka loppuun asti ainakin näennäisesti yritettiin. Harmittavasti peli muuttui kuitenkin enemmän yksilöiden puskemiseksi.

5-2 loppulukemat viimeisteli Artur Lundström niin ikään sivuvaparista Iirojen puolustuksen nukkuessa tilanteessa.

FC Boda ansaitsi tänään voittonsa. Pallo-Iiroilta vaaditaan iso tasonnosto kun kausi päätetään kotiyleisön edessä TuWe:a vastaan ensi viikon perjantaina.

Pallo-IIrot TV tarjoilee kaikki ottelun maalit sekä Juuso Snickerin haastattelun.