Pallo-Iirot hallitsi ja voitti

1.9.2017

Sarjassa viimeisenä majailevan Paimion Hakan taktiikkana oli puolustaa koko joukkueen voimin pallon alla, mutta Pallo-Iirot rakensi tarvittavat paikat ja teki mitä piti. Pelilliseksi klassikoksi ottelu ei noussut. Pallo-Iiroille 3-0 voitto Stanley Ukwuoman, Jussi Aallon ja Juho Patolan maaleilla.

Vastustaja PaiHa oli tehnyt sarjassa selvästi vähiten maaleja, vain 7 kappaletta. Raumalle joukkue tuli puolustamaan eikä paimiolaisten työmoraalia voinut moittia. Vihreäpaidat puolustivat koko joukkueen voimin Pallo-Iirojen pitäessä palloa miltei koko ottelun ajan.

Pallo-Iirojen päävalmentaja Kimmo Hörkkö oli tyytyväinen kotijoukkueen kärsivällisyyteen, mutta pallonhallinta olisi voinut näkyä enemmänkin tulostaululla.

- Olen ihan tyytyväinen. Pysyttiin kärsivällisenä ja haettiin paikat, joista iskettiin maalit. Jos nyt jotain negatiivista hakee, niin olisi tuolla pallonhallinnalla voinut muutaman lisämaalinkin iskeä, Hörkkö mietti pelin jälkeen.

- Melko hidastempoinen ottelu minun makuuni. Toisaalta sitten kun PaiHa pelasi noin kuten pelasi, niin menihän peli melkoiseksi läpsyttelyksi. Yksilöistä voisi nostaa esiin Roope Virtasen, joka alusti kaksi meidän ensimmäistä maalia.

Pallo-Iirot avasi maalinteon kun Jussi Aalto antoi upean läpisyötön PaiHa:n linjojen väliin. Kokoonpanoon palannut Stanley Ukwuoma ajoitti juoksunsa hyvin ja ehti palloon ennen tänään kelpo ottelun pelannutta maalivahti Tuomas Leinoa. Ukwuoma sijoitti pallon tarkasti maalin alanurkkaan.

Ottelun juoni oli pelin alkuvihellyksestä loppuvihellykseen asti selkeä: Pallo-Iirot piti palloa ja rakensi kärsivällisesti paikkoja PaiHa:n puolustusmuurin keskellä. Vierailijoiden pari puolittaista paikkaa syntyi erikoistilanteista kun palloa kauas linkovan puolustaja Elja Heiskasen sivurajaheitoista syntyi vetopaikka, mutta kaukaa lähteneet vedot menivät selvästi ohi maalin.

Ensimmäisellä puoliajalla Pallo-Iirojen pelinrakentelua vaivasivat ajottain huonot tekniset suoritukset ja syötöt minkä vuoksi useampi hyökkäys kuivui kasaan. Missään vaiheessa ottelussa ei kotijoukkueen näkökulmasta kuitenkaan ollut mitään hätää.

Tehokas viisiminuuttinen tappaa ottelun

Toisella puoliajalla Pallo-Iirot lisäsi pykälän lisää liikettä ja koko ottelun ajan vastaanottanut PaiHa alkoi myös väsymään. Toista puoliaikaa oli pelattu kymmenen minuuttia kun tänään hyviä nousuja tehnyt Roope Virtanen murtautui kovaa vauhtia kohti PaiHa-maalia.

Pallo ehti jo karata jalasta, mutta paimiolaisten epäonneksi Virtasta rikottiin aivan rangaistusalueen edessä. Pallon taaakse asettautunut Jussi Aalto ampui nahkakuulan kovaa takanurkkaan maalivahdin puolelle.

Maalin jälkeen Pallo-Iirot sai lisää virtaa ja viisi minuuttia ehdittiin pelata kun Juho Patola paketoi kauden kymmenennen maalinsa. Tänäänkin hyvin esillä ollut laitapuolustaja Juho Torkkeli vapautti Patolan maalialueella ja Iiroissa kymmenen vuotta edustusjoukkueessa pelannut Patola laukoi pallon vasemmalla jalalla tarkasti takanurkkaan.

Iiroilla oli vielä paikkoja lisätä johtoaan, mutta viimeinen 20 minuuttinen ottelusta ei varmasti ollut 227-päisen yleisön mieleen. PaiHa loi ottelun loppupuoliskolla parhaimman paikkansa kun Heiskasen heiton jälkeen maalille pyörimään jääneen pallon pelasti Mikael Nurmi väljille vesille.

Pallo-Iirojen Miika Pertola vaihdettiin kentältä toisen puoliajan alussa. Kontaktilanteessa loukannutta Pertolaa käytettiin ensiavussa, mutta mies on kunnossa ja tilanteesta selviittiin säikähdyksellä.

Ottelu oli myös toppari Eetu Setäselle ensimmäinen kapteenina. Setänen selvisi sekä kentällä että kapteenin vastuistaan erinomaisesti.

Pallo-Iirot nousi voitolla tasapisteisiin KaaPo:n kanssa ja neljän pisteen päähän FC Ålandista, mutta molemmilla joukkueilla on otteluita vähemmän pelattuna mitä Iiroilla. PaiHa:lle taas tappio tarkoitti putoamisen olevan taas askeleen lähempänä.

Iirojen seuraava ottelu on viikon päästä lauantaina Toejoen Veikkojen vieraana.

Ottelun maalit ja Stanley Ukwuoman haastattelu Pallo-Iirot TV:ssa.