Yläkentällä alavireisen ja revanssihakuisen kohtaaminen

23.8.2017 klo 21:00

Pallo-Iirot kohtaa perjantaina hieman alavireisesti syyskauden pelanneen ÅIFK:n. Turkulaiset voittivat kevätkierroksella Pallo-Iirot Alsecco stadionilla 0-2 (0-1) riisuen raumalaiset aseistaan. Perjantaina Pallo-Iirot hakee revanssia ja ÅIFK varmasti uutta suuntaa loppukaudelle.

ÅIFK on tukevasti keskikastissa. Kärkeen on matkaa jo 18 pistettä ja Pallo-Iiroihinkin 11 pistettä. Putoamisviivaan on eroa 7 pistettä ja useampi joukkue välissä, joten kohtuullisen paineetta turkulaisryhmä saa siis pelata. Kotijoukkue varmasti haluaa kauden loppusuoralle hyvän alun ja myös kasvojen pesun hävittyään kaksi viimeistä peliä runsasmaalisesti TPK:lle 0-5 ja MaPS:lle 1-3.

Yläkenttä ja ÅIFK vastustajana on ollut lähivuosina hankala Pallo-Iiroille. Useimmiten Iirot on joutunut takavuosina Kakkosta pelatessaan Yläkentältä ilman pisteitä lähtemään. ÅIFK pelasi Raumalla keväällä hyvän ottelun ja pyöritti peliä varsinkin ensimmäisen puoliajan. Toisella puoliajalla Pallo-Iirot sai peliä enemmän kontrolliinsa, mutta turkulaiset pystyivät tylyllä esityksellä riisumaan Iirot aseistaan.

Nähtäväksi jää mitä Pallo-Iirojen valmennusjohto Kimmo Hörkön ja Sami Vahannon johdolla keksivät perjantain kamppailuun, jotta Yläkentältä olisi jotain tuliaisia tuotavana.

Sarjassa ÅIFK on tehnyt 28 maalia ja päästänyt 27. Iirojen luvut taas ovat 43 ja 19.

ÅIFK:sta Raumalla erottui joukkueen paras maalintekijä Mikael Lahtivuori, joka on tehnyt jo 9 maalia sarjassa. Lahtivuori teki myös Raumalla upean maalin. Lisäksi ÅIFK:n parhaimmistoa oli ehdottomasti Jeremias Kaari, joka on varmasti sarjan parhaimpia keskikenttäpelaajia. Kaari on ÅIFK:n toiseksi paras maalintekijä 7:lla maalilla.

Perjantaina ÅIFK:n riveistä puuttuu varmasti pelikiellossa oleva Biniam Habte. Vierasjoukkueelta samasta syystä sivussa on 5:n maalin mies Stanley Ukwuoma.

Pallo-Iiroilta Ukwuoman lisäksi viiden maalin miehiä ovat Jussi Aalto ja Roope Virtanen. Kapteeni Eetu Kaipio on ollut erikoistilanteissa tehokas tehden 7 maalia. Pallo-Iirojen paras maalintekijä on totutusti Juho Patola 8:lla maalilla.

Rikkonainen treeniviikko takana - perjantaina muutamia poissaoloja

Pallo-Iirot voitti viime kierroksella perjantaina kotiottelussaan Pargas IF:n. Kaudella jo tutuksi tulleeseen tapaan raumalaisjoukkue pelasi yhden hyvän puoliajan ja toisen heikomman. Toinen puoliaika oli Pallo-Iiroilta vahva ja joukkue oli lukuisia maalipaikkoja. Lopulta ottelu päättyi 3-1 lukemiin.

Kulunut viikko on ollut rikkonainen sillä maanantaina päävalmentaja Kimmo Hörkkö oli kouluttautumassa ja muu valmennus estyneinä. Viikko aloitettiin omatoimisella hajoituksella. Myös viikon muihiin harjoituksiin joukkue ei päässyt täydellä miehityksellä.

- Ihan normaalia tekemistä treeneissä, mutta rinki on ollut nyt vähän pieni. Monella ollut flunssaa ja sitten vammaa, jotka estävät pelaamisen, valmentaja Sami Vahanto kertoo.

ÅIFK:ta varten ei ole erityisiä muutoksia tulossa, mutta toki aikaisempi ottelu on hyvässä muistissa. Huomioitavia asioita on kuitenkin.

- Jeremias Kaari on ÅIFK:ssa aika poikkeuksellinen yksilö. Heidän hyökkäyspelinsä rakentuu usein Kaaren kautta ja hänen hyvät tempojuoksunsa on otettava huomioon, päävalmentaja Kimmo Hörkkö pohtii.

Varmasti perjantain ottelusta poissa ovat pelikiellossa olevan Stanley Ukwuoman lisäksi viime ottelussa vamman saanut puolustaja Valtteri Veijanen ja Aleksi Pihlainen. Myös Aake Rapalan pelaaminen on epävarmaa. Flunssasta kärsineiden pelikunto ratkeaa vasta pelipäivänä. Positiivista on, että maalivahti Panu Erama on pystynyt taas harjoittelemaan.

Pallo-Iirot TV:n haastattelussa ottelua ennakoi Juho Patola, katso TÄÄLTÄ.

Ottelusta tulossa liveseurantaa täältä klo 19.15 alkaen. Tervetuloa mukaan!