Nousujohteisella esityksellä pisteet kotiin

18.8.2017

Pallo-Iirot paransi ottelun edetessä peliään ja otti lopulta 3-1 (1-1) lukemin voiton PIF:sta. Vaikka pelin kontrollointi siirtyi ottelun edetessä selvästi Iiroille, niin ottelun lopussa vieraat loivat vielä paikan tasoittaa pelin. Lisäajalla Pallo-Iirot päästi piinasta Topias Silvennoinen.

Pallo-Iirojen alku otteluun oli hermostunut ja sekava. Etäisyydet kasvoivat kentällä ja heikkoihin syöttöihin väliin iskenyt PIF käytti syntyneen tilan hyvin hyödykseen ja loi vaarallisia vastahyökkäyksiä.

- Meiltä kauden heikompia puoliaikoja. Keskikentällä vähän sijoituttiin väärin ja kun vielä syötöt eivät löytäneet omia, niin PIF kyllä hyödynsi syntyneen tilan, päävalmentaja Kimmo Hörkkö pohti ottelun tauottua.

PIF:n avausmaali syntyikin vastahyökkäyksen päätteeksi kun tänään hyvässä ja pahassa mukana ollut Ismaila Musa keskitti hyvän kuvion päätteeksi pallon kohti Pallo-Iirojen maalia. Veli Hartola sai päänsä väliin ja vaikka pusku ei voimakas ollutkaan, niin se osui Pallo-Iirojen harmiksi toppari Eetu Setäsen käteen.

Erotuomari Samuli Stenman vei pallon pilkulle ja Hartola sijoitti pallon varmasti ohi tänään hyvin pelanneen Iiro Kosken.

Puoliajan edetessä Pallo-Iirojen kapteenisto ja vaihtopenkki alkoi piiskaamaan joukkuetta parempaan tekemiseen. Pikkuhiljaa Pallo-Iirot sai pelin kontrollin itsellensä ja sai luotua hyviä tilanteita. Maalitykki Juho Patola hätyytteli pariin otteeseen kovilla vedoilla PIF:n maalia, mutta kentän paras pelaaja tänään, maalivahti Arnold Uschanoff, otti näiden torjuntojen lisäksi tusinan verran hyviä koppeja.

Lopulta tänään hyviä nousuja laidalta tehnyt Stanley Ukwuoma murtautui vahvan pelin jälkeen boksiin ja syötti maalin eteen unohtuneelle Jussi Aallolle, joka viimeisteli varmasti pallon verkkoon.

Ensimmäisen puoliajan lopussa PIF sai myös rakennettua kohtuullisen paikan kun Dennis Okaru hiipi ovelasti maalin takatolpalle, mutta ei aivan ehtinyt keskitykseen. Pallo-Iirot taas rakensi molempien laituriensa kautta hyvillä haastoilla vaarallisia tilanteita punapaitojen maalille, mutta kumpikaan joukkue ei pystynyt maalia enää tekemään.

Toisella puoliajalla Pallo-Iirot kontrolloi peliä

Puoliajalla valmennusjohdon ohjeet olivat selkeät. Peliä pitää suoraviivaistaa ja yksinkertaistaa. Pelaajat ottivat ohjeista onkeensa ja kotijoukkue pelasi erittäin raikasta jalkapalloa koko toisen puoliajan. Maalipaikkoja Pallo-Iirot loi miltei liukuhihnalta, mutta PIF-vahti Uschanoff oli maalilla erittäin hyvällä pelipäällä.

- Toisella puoliajalla suoraviivaistettiin peliä ja saatiin sitä kautta hyvä tulos. Yksilöistä voisi mainita Aleksi Toivosen, joka pelasi hänelle vieraalla pelipaikalla laitapuolustajana erittäin vahvan pelin. Myös Roope Virtanen oli erittäin hyvä. Nyt löytyi myös vähän enemmän malttia ja Roope teki kentällä paljon oikeita ratkaisuja, Hörkkö kehui.

Kotjoukkue siirtyi johtoon kun tänään kärjessä liikkeellään vaikeuksia PIF:lle aiheuttanut Juho Patola pelattiin hienon kuvion jälkeen vapaaksi boksin reunaan. Kova veto meni ohi Uschanoffin ja tuli poikkipuusta takaisin kentälle. Roope Virtanen oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja sijoitti pallon maaliin.

Pallo-Iiroilla oli monta paikkaa lisätä johtoaan, mutta Arnold Uschanoff poimi niin läpiajoja kuin läheltä että kaukaa tulleita yrityksiä. Vierailijoilla oli paikka tasoittaa kun Musa voitti kaksintaistelun laidassa ja pääsi murtautumaan boksiin. Hyvään keskitykseen pääsi PIF-pelaaja vielä väliin, mutta Iiro Koski otti pelin kannalta ratkaisevan torjunnan.

Ottelun lopussa Pallo-Iirot teki useita vaihtoja ja lisäsi energiaa kentälle. Vierailijat eivät päässeet enää lähellekään kotijoukkueen maalia ja lopulta Topias Silvennoinen sai pallon vastahyökkäyksessä. Silvennoinen harhautti hienosti yhden ja suoraan juoksusta veti tarkasti pallon maaliin.

Aivan ottelun viime minuuteilla Pallo-Iiroilla oli useampi maalintekoyritys, mutta muun muassa Uschanoffin tuplatorjunta kohautti yleisöä.

Ottelun maalit ja tilanteet sekä Jussi Aallon haastattelu Pallo-Iirot TV:ssa. Pallo-Iirot pelaa seuraavan ottelunsa ensi viikon perjantaina Turussa ÅIFK:n vieraana.

Yleisömäärä 248 henkilöä, Pallo-Iirot kiittää!